Menu

OM OSS

”Att med glädje och professionalism bidra till att förbättra föreningars visuella kommunikation”

För oss är det viktigt att ha roligt samtidigt som vi självklart är noga med bildkvalitén. Vår kvalité är det som har gjort att vi är den givna lag- och porträttfotografen för alla de stora ligorna i svensk lagsport. Vårt fokus är idrott och inget annat. Vår enda syssla är att fotografera föreningar och för oss handlar det om att ha expertkunskap inom vårt område. Det är också därför som det är ett grundkrav att våra fotografer har en bakgrund inom idrotten, gärna som ledare eller tränare.

Från Knatte till Elit

För föreningar är det minst lika viktigt med varumärke som för stora företag. Många av våra samarbetsföreningar har insett värdet av en professionell webbsida och en gemensam visuell kommunikation. Det är därför vi behandlar alla på samma sätt, oavsett om du är ett hemkommande proffs från Premier League eller en liten knatte som gör sitt första år i en idrottsklubb.

Aktiva förstår aktiva

Eftersom vi själva är med i föreningslivet så ligger det i vårt intresse att vara med och utveckla de föreningar vi samarbetar med. Vi bjuder gärna på det lilla extra och har anpassade produkter som höjer föreningens värde hos partners och sponsorer. Vårt åtagande sträcker sig längre än att bara tjäna pengar och det är därför som den stora merparten av våra föreningar väljer en långsiktig relation.

Det började 1999…

…men tanken hade funnits långt tidigare. Som utbildad fotograf och med en lång karriär som hockeyspelare bakom sig, visste Pelle Börjeson att det fanns ett uppdämt behov hos idrottsföreningar när det gällde visuell kommunikation.

Alla som har spelat hockey på elitnivå känner till Stig Kenne, fram till 2016 fotograferade han Elitserien, sedermera SHL, och det var faktiskt han som tände gnistan. Det startade i mindre skala med föreningar i närheten av Huddinge, där kontoret finns än i dag, och sedan fortsatte det att växa.

Det blev fler och fler föreningar och snart gällde fotograferingen inte bara hockeyklubbar. Innebandy, fotboll och handboll kom till och hela konceptet utvecklades. I takt med företagets utveckling, och bildernas kvalité, fick Idrottsfoto allt fler uppdrag som officiell leverantör till de stora ligorna i Sverige.

Tanken, från knatte till elit, gjorde att Idrottsfoto kunde erbjuda ett visuellt koncept där föreningens lag hade samma framtoning, från seniorer på elitnivå till åttaåriga knattar i samma förening. Eftersom idrottsbakgrunden fanns med, skapades ett paket som både erbjöd fotografier av hög kvalité samtidigt som föreningar kunde dra nytta av fördelen med hjälp att profilera sig mot partners och sponsorer.

Sedan starten har tillväxten varit konstant och antalet exklusiva uppdrag för de stora ligorna i Sverige har vuxit. Och från att enbart ha haft Huddinge som utgångspunkt, finns Idrottsfoto representerat på Västkusten sedan 2015. Idrottsfoto är idag leverantör till de högsta ligorna i alla de stora bollsporterna. Vi fortsätter att växa men är otroligt måna om att upprätthålla den höga kvalitén. Alla som arbetar på Idrottsfoto har en gedigen bakgrund från idrotten och vi sätter stor stolthet i att alla våra fotografer måste ha erfarenhet från sportens värld.

Idag är Idrottsfoto den största aktören inom sitt område och vi arbetar enbart med lag- och porträttfotografering av föreningar. För oss är det ingen skillnad på en Allsvensk fotbollspelare eller en spelare i F05, de är lagkamrater och behandlas på samma sätt. Vår affärsidé bygger på glädje och det märks i klubbarna att spelarna tar fotograferingen på allvar.

Oavsett om du är en ärrad veteran eller gör ditt första år i din idrottsförening är vårt engagemang lika stort och likheterna mellan spelarna är påfallande; det viktigaste för våra kunder är att frisyren ligger rätt!